<<vissza a listához

Tátrai Tibor
Teljes név: Tátrai Tibor
Született: 1952. április 5., Budapest, Angyalföldön
Mûfaj: Rock, Blues, Latin, meg ami gitár
Együttes: Számtalan
Honlap: www.tatraitibor.hu
 

Budapest XIII. kerületében, azaz Angyalföldön, 1952. április 5.-én látta meg a napvilágot a gitáros. Zenei pályafutása iskolai zenekarokban kezdõdött, napjai nagy részét pedig a sok gyakorlás tette ki. Mestere sem akárki volt, hanem személyesen a kor legjobb gitárosa, Radics Béla roadja, azaz pakolóembere volt. A Tûzkerék zenekar tagjai felismerték tehetségét, ennek köszönhetõen, amikor az egyik tag megvált a csapatból és saját zenekart alapított, magával hívta az akkor még csak tizenhét éves fiatalembert. Így lett Tátrai Tibor elsõ igazi zenekara a Kárpátia.

Ezt követõen egy igazán sorsfordító esemény történt vele, ugyanis tagja lett a Tûzkeréknek. A szakma pedig fokozatosan ismerte meg a nevét. Karrierje következõ állomása a Juventus volt, majd pedig Orszáczky Jackie a mai napig legendaként tisztelt Syrius együttesbe invitálta.

Tibusz - ahogy becézik - ekkor Török Ádám együtteséhez, a Minihez "igazolt". Késõbb visszatért a már megváltozott, más zenét játszó Syriushoz. Ezután következett Horváth Charlie formációja, amely nem más volt, mint az Olympiába. Éppen e két zenészre figyelt fel a '70-es évek sikerzenekara, a Generál, amikor posztjaikon üresedés támadt. Tátrai Tibor közel négy éven át, az 1979-es feloszlásig maradt az együttes tagja.

Három éven át vett fel lemezeket és koncertezett sokat az Új Skorpió nevû zenekarral, ahová Frenreisz Károly hívta meg.
Hamar új "csábítója" akadt azonban, ugyanis 1983-ban hívta el a Hobo Blues Band. A szintén több éves együttmûködés idejére esett az együttes legnagyobb szabású és hatású vállalkozása, a Vadászat.

A Tátrai Band-et amely saját zenekara volt 1987-ben hívta életre. Ebben olyan kiváló társak támogatták, mint például Charlie, Pálvölgyi Géza, Solti János és Papp Tamás. Lemezek sorát készítette el az együttes, sikerdalok sorozatával. New York, New York, Illúziók nélkül, Utazás az ismeretlenbe - hogy csak néhányat említsünk. Az egykori Budapest Sportcsarnok és a Kongresszusi Központ falai között egymás után zajlottak a hatalmas sikerû koncertek.

Tátrai Tibor párhuzamosan több csapatban is zenélt, ilyenek a Magyar Atom, a Boom Boom és a Latin Duó. Ez is csak fanatikus zenei szereteték és szakmai tudását mutatja.

A Petõfi Csarnok színpadán 2002. április 5.-én ünnepelte ötvenedik születésnapját. Napjai nagy részét pedig még mindig a gitározás teszi ki, ugyanis ez örök és soha el nem múló szerelem…

<<vissza a listához

 

VIDEOK:

Bye-bye Blues

Crazy Mama (Magyar Atom)

Hard to handle (Magyar Atom)

2001 Radics Béla emlékkoncert

BB King and Tátrai Tibor #1.

BB King and Tátrai Tibor #2.

Maradona (Tátrai Tibor & Szűcs Antal Gábor)

Fiesta (Tátrai Tibor & Szűcs Antal Gábor)

 

- Hozzáadom a kedvencekhez -    - Beállítás kezdőlapnak -
:: Minden jog fenntartva! RentaNet Informatika - 2006 darkbike.hu ::