<<vissza a listához

Ferenczi György
Teljes név: Ferenczi György
Született: 1968. október 12., Budapest
Mûfaj: Blues, Country, Funky, Reggae, Népzene ...stb.
Együttes: ..., Ferenczi György és a Herfli Davidson, Ferenczi György és a Rackajam
Honlap: www.rackajam.hu
 

Ferenczi 1985-ben a Kápa együttesben kezdte zenei pályafutását, mint countryzenész, majd négy éven át a Rodeó zenekarral külföldön zenélt. 1993-ban a trossingeni szájharmonika világbajnokságon a világ legjobb szájharmonika-játékosa címet nyerte el.
Stúdiózenészként közel 250 lemezen játszott. Dolgozott a Hobo Blues Banddel, az LGT-vel, a Takács Tamás és a Dirty Blues Banddel, az Eddával, Zoránnal, Kim Nowákkal, Gerendás Péterrel.

1991-ben alapította meg zenekarát Herfli Davidson néven, amelynek zenéje a blues, a soul és funky gyökereibõl táplálkozott. Ferenczi virtuozitása a különbözõ hangszereken, zenei nyitottsága, továbbá sajátos humora meghatározó. A Herfli Davidson együttes a Zeneakadémián tartott koncertjéért EMERTON-díjban részesült.

Jelenlegi formációja a Rackajam együttes 2005-ben alakult. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. A Gryllus Kiadónál 2005-ben megjelent Csárdafunk címû lemezükön Sebestyén Márta is közremûködik. A zenekar életében nagyon fontos állomás a Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi - Petõfi album. Ez a kiadvány 2007-ben aranylemez lett. A megjelenést követõen, erdélyi turnéjukon forgatták Bordos Anikó rendezõvel a Petõfilmet. Ez az elsõ magyar "szájharmonikás" film, ahol a történetet a zenekar akusztikus zenéje kíséri. A Petõfi lemeznek és a Petõfilmben elkezdõdött akusztikus muzsikálásnak folytatása a 2007-ben megjelent Milyen lárma?! Címû lemezük. A zenekar fejlõdése szempontjából kiemelten fontos ez az új, akusztikus groove album. A lemezen saját dalok mellett Petõfi Sándor, Radnóti Miklós, Weöres Sándor verseire írott dalok is megszólalnak.

 

<<vissza a listához

 

VIDEOK:

Rackajam, Marosi Zoltán

Ki vagyok én? (Petõfi) - Születésnapi koncert

Ki vagyok én? (Petõfi) - MR2 Akusztik

Milyen lárma (Petõfi)

Nem ver meg engem az isten (Ferenczi Gyuri a Bukéban)

Ez a vonat ha elindult (Kalotaszegi) - Csík Zenekar, Ferenczi György.

Colombre Band & Ferenczi György - Tánc az ördöggel

Clueso - Mitnehm (live mit Rackajam)l

ZENÉK:

Ferenczi György - Soul

Ferenczi György - Mojo Working

 

- Hozzáadom a kedvencekhez -    - Beállítás kezdőlapnak -
:: Minden jog fenntartva! RentaNet Informatika - 2006 darkbike.hu ::